Lempeng kelapa cicah kari kambing. |
Cuaca sejuk ditambah hujan amatlah sedap menikmati lempeng kelapa kan. Walaupun kelapa parut yang original nan hado dekat Nottingham ni tapi gigih juga nak makan lempeng kelapa #rindu Malaysia sebenarnya.sob sob..Jadi saya gantikan dengan dessicated coconut, jadilah kan buat rasa-rasa kelapa.huhu
Bahan-bahan:
11/2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1cawan kelapa putih/dessicated coconut
11/3 cawan air
Garam secukup rasa
Cara membuat:
- Campurkan tepung gandum, baking powder, kelapa parut & tambahkan air. Gaul sebati.
- Tambahkan garam secukup rasa, bagi rasa lemak2.
- Panaskan nonstick pan, sendukkan adunan kedalam pan & ratakan dengan senduk.
- Masak dengan api sederhana.
- Hidangkan bersama kari daging/ sambal tumis.
No comments:
Post a Comment