Homemade :: Birthday cakes :: Wedding cakes :: Continental cakes :: Cupcakes :: Brownies :: Breads :: Telok Emas :: Melaka

Friday, 12 February 2016

Sedapnya Choc Moist Cake!


Ini resepi chocolate moist cake yang saya buat meniaga ya. Dari dulu sampai sekarang tetap setia dengan resepi yang satu ni. Penggunaan air panas dan susu pekat menjadikan kek lembut dan moist sesangat. Korang mesti cuba tau. 

Utk loyang size 8inch.

1cwn     tepung gandum
1/2cwn  serbuk koko
1/2st     baking powder
1/2st     soda bicarbonate
2biji      telor
1cwn     gula castor
1/2cwn  susu pekat
1/2cwn  minyak sayur
1/2cwn + 1/4cwn  air panas

Cara-cara:

  1. Ayak tepung, soda bicarbonate, baking powder dan serbuk koko. Biarkan tepi.
  2. Pukul gula cator dan telur sampai kembang.
  3. Masukkan susu pekat dan minyak. Kacau guna whisk saja.
  4. Masukkan tepung. Kacau rata.
  5. Masukkan air panas dan kacau rata.
  6. Bakar pada suhu 150C selama 50minit.

Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...