Ini resepi chocolate moist cake yang saya buat meniaga ya. Dari dulu sampai sekarang tetap setia dengan resepi yang satu ni. Penggunaan air panas dan susu pekat menjadikan kek lembut dan moist sesangat. Korang mesti cuba tau.
Utk loyang size 8inch.
1cwn tepung gandum
1/2cwn serbuk koko
1/2st baking powder
1/2st soda bicarbonate
2biji telor
1cwn gula castor
1/2cwn susu pekat
1/2cwn minyak sayur
1/2cwn + 1/4cwn air panas
Cara-cara:
- Ayak tepung, soda bicarbonate, baking powder dan serbuk koko. Biarkan tepi.
- Pukul gula cator dan telur sampai kembang.
- Masukkan susu pekat dan minyak. Kacau guna whisk saja.
- Masukkan tepung. Kacau rata.
- Masukkan air panas dan kacau rata.
- Bakar pada suhu 150C selama 50minit.
Selamat mencuba..
No comments:
Post a Comment